Sutra je na rasporedu zaostala utakmica drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između dobojske Sloge i sarajevskog Željezničara.

Domaća ekipa u ovu utakmicu ulazi na krilima pobjede nad ekipom Tuzla Citya prošloga petka. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić je svjestan trenutne forme svoje ekipe, ali i težine sutrašnje utakmice. Ipak ističe kako neće igrati na neriješeno protiv Željezničara.

Sa druge strane, ekipa Željezničara u ovu utakmicu ulazi nakon dva vezana poraza, od kojih je posljednji bio vrlo bolan kada je GOŠK slavio sa 3:2 na Grbavici. Uz to, ekipa Željezničara je na oba dosadašnja gostovanjaj u Premijer ligi BiH ove sezone poražena. Šef stručnog štaba Nermin Bašić ipak ističe kako će svim silama ići na pobjedu i pokazati šta mogu.

Ekipa Željezničara je na ovu utakmicu otputovala dan ranije. Smještena je u Jelahu, gradu u blizini Doboja, a tu je i obavila trening uoči sutrašnje utakmice. Trening je privukao i veliku pažnju lokalnog stanovništva, a poznato je da Željezničar ima veliku bazu navijača u Jelahu i Tešnju.

Iz Željezničara su se javno zahvalili Borcu iz Jelaha te svima na gostoprimstvu i podršci uoči sutrašnje utakmice.

Share.

Comments are closed.