Održana 5. redovna sjednica IO Medžlisa IZ Travnik

U ponedjeljak, 18. 09. 2023. g. u konferencijskoj sali Medžlisa IZ Travnik održana je 5. redovna sjednica Izvršnog odbora.

Na sjednici su razmatrana pitanja koja su se otvorila za rješavanje nakon protekle sjednice IO Medžlisa. Sjednicom je predsjedavao dr. Nermin Šušić, predsjednik MIZ Travnik.

Pored redovne tačke dnevnog reda informacije glavnog imama o aktivnostima Medžlisa između dvije sjednice, razmatrane su i sljedeće odluke iz domena rada MIZ Travnik: prijem imama džemata Maline u stalni radni odnos, te popuna upražnjenih radnih mjesta džemata Konatur i Kalibunar; realizacija donacije džematu Kalibunar za instalaciju klima uređaja i pomoć za obnovu oštećenog krova; realizacija projekta izrade dokumentacije za sanaciju i konzervaciju Stare džamije u Bandolu prema ugovoru sa Ministarstvom prostornog uređenja F BiH; utrošak namjenskih sredstava za gradnju vakufskog objekta u džematu Dolac n/L; aktivnosti na provođenju Pravilnika o članstvu i članarini u Islamskoj zajednici u BiH i izradi aplikacije za članstvo; povećanju vrijednosti osnovice za obračun plaće zaposlenika Medžlisa IZ Travnik, i dr.

Sjednici je prisustvovao i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Muftija Adilović se na kraju radnog dijela sjednice obratio prisutnim, a odmah na početku je čestitao glavnom imamu dr. Salih-ef. Indžiću na produženju mandata, te je pohvalio rad Izvršnog odbora i podržao aktivnosti koje su u planu rada MIZ Travnik. Istakao je značaj predstojeće primjene Pravilnika o članstvu i članarini IZ u BiH čija primjena treba da počne od 01. januara 2024. g..

Share.

Comments are closed.