Nadal je također istakao da Đoković malo drugačije shvata tu priču oko rekorda kada su u pitanju Grand Slam titule.

Dok je nekoliko bivših i sadašnjih igrača javno hvalilo Novaka Đokovića za njegovo dostignuće i osvojen 24. Grand Slam u New Yorku, španski teniser Rafael Nadal bio je jedan od onih koji mu nisu čestitalu na osvojenom US Openu.

U razgovoru za “Movistar”, Nadal je otkrio i zbog čega to nije uradio, kao i da će u narednom periodu to i učiniti.

“Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vrijeme da cijeniš tu poruku. Poslat ću je, ali nisam još nisam to uradio”, rekao je Nadal i dodao:

“Naravno, slao sam poruke Carlosu Alcarazu kada je pobijedio ili kada je trebalo da pobijedi. Ostali… na “turu” nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federerom s vremena na vrijeme.”

Podsjetimo, Nadal je također istakao da Đoković malo drugačije shvata tu priču oko rekorda kada su u pitanju Grand Slam titule.

“Mislim da Đoković živi tu Grand Slam priču na malo intenzivniji način od mene i ostalih tenisera. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord“, rekao je Nadal u razgovoru za španski medij, a mnogi Novakovi navijači su ove riječi uzeli k srcu i uputili žestoke riječi na račun španskog tenisera. 

Share.

Comments are closed.