Španski sportski administrativni sud (TAD) pokrenuo je u petak postupak protiv fudbalskog čelnika Luisa Rubialesa za “ozbiljno nedolično ponašanje” zbog bijesa izazvanog njegovim ponašanjem nakon pobjede Španije na Svjetskom prvenstvu za žene, piše dnevnik El Pais.

TAD, međutim, nije odlučio da pokrene postupak za “veoma ozbiljan prekršaj”, što znači da Nacionalno sportsko vijeće (CSD) neće moći suspendovati Rubialesa kao čelnika nogometnog saveza zemlje za vrijeme trajanja istrage.

Rubiales je izazvao buru kada je poljubio igračicu Jenni Hermoso u usta nakon pobjede Španije u Sydneyu. Također je uhvatio za međunožje dok je stajao nekoliko koraka daleko od španske kraljice Letizije i njene 16-godišnje ćerke.

Svjetsko nogometno upravno tijelo FIFA već je suspendovala Rubialesa iz svih aktivnosti vezanih za nogomet na tri mjeseca dok traje istraga, ali CSD je saopćio da će nastaviti sa svojim slučajem bez obzira na to.

Rubiales je odbio da podnese ostavku i rekao je da je poljubac bio doborovoljan. Hermoso kaže da nije pristala na poljubac i da se osjećala “ranjivom i žrtvom agresije”, prenosi Reuters.

(FENA) L. A.

Share.

Comments are closed.