Trener Aston Ville Unai Emery komentarisao je grupu u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi, u kojoj će, uz AZ Alkmaar i Legiju, igrati i protiv aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog.

Emery je rekao da Aston Villa kao klub mora pokazati poštovanje prema svim protivnicima, a istakao je i to kako su u žrijebu željeli izbjeći daleka putovanja i da su u tome imali sreć, prenosi Klix.

“Naravno da moramo imati poštovanje za sve naše protivnike. Prije svega željeli smo da nemamo mnogo poteškoća u pogledu putovanja u različite države i mislim da smo dobro prošli što se toga tiče. Nakon toga, ekipe, to su različiti timovi”, rekao je Emery pa se kratko osvrnuo na AZ Alkmaar:

“To je klub koji je prethodne sezone igrao u polufinalu takmičenja, oni su tim koji je iskusan u Evropi, mi želimo uživati i poštovati protivnike, ali zajedno sa našim navijačima želimo uraditi nešto u ovom takmičenju.”

Emery je nakon toga rekao da je sretan što će njegovi igrači u naredna tri mjeseca dobiti dodatnih šest utakmica, a da posebno želi uživati na svim mečevima, kako gostujućim, tako i domaćim.

“Sljedeća tri mjeseca će moji igrači igrati dodatnih šest utakmica. Naravno, to je više posla nego inače, ali ja sam sretan zbog toga i pokušaćemo ostati u ovom takmičenju dokle god je moguće. Želim da uživam u Varšavi, Nizozemskoj i Bosni i Hercegovini. Želim da uživam u svakoj utakmici i svakom momentu ovdje na Villa Parku”, dodao je Emery.

Prvi duel protiv Zrinjskog, Aston Villa će igrati na svom stadionu 5. oktobra, dok će se meč u Mostaru igrati 14. decembra.

Share.

Comments are closed.