Srbijanski teniser Novak Đoković slavio je u trećem kolu US Opena protiv zemljaka Lasla Đerea poslije preokreta sa 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Meč je završen sta i po iza ponoći u Americi, a Đoković se u 2 sata pojavio pred novinarima.

“Odigrao sam dva različita meča u jednom praktično, rezultat u trećem i četvrtom setu nije pravedan, mislim da je bio mnogo bliži. Nikada ga nisam vidio da ovako igra, izuzetno dobro je osjećao loptu, bio je taktički dobro pripremljen. Odlično je otvorio meč, komfornije se osjećao na početku. Iskreno, ja sam morao da igram na većem nivou u prva dva seta. Rekao sam mu na mreži da ovako nastavi, jer ako bude nastavio da igra ovako samo će napredovati na listi. Sjajan momak, jako radi i sada je pokazao da zaslužuje da bude bolje pozicioniran na ATP listi”, rekao je Novak.

“Možda kada sam osvojio treći set, rekao sam sebi da sam se mentalno vratio, da ga imam. Borio se, bio je miran, nije pokazivao puno emocija, ja sam podizao svoju igru i dobro sam servirao kada je trebalo. Pogotovo u petom gdje je bio samo jedan brejk viška, a on imao brejk šansu da se vrati u meč.”

Đoković je po drugi put u karijeri uspeo da “okrene” 0:2 na betonu.

“Poruka koju šaljem ostalim igračima jeste da da još mogu da igram pet setova, da se vratim od 0:2 i da tako pošaljem snažnu poruku rivalu. Mada, iskreno, nisam želio da budem u ovakvoj situaciji. Nadam se da ću se vratiti na pravi put u narednom meču”, istakao je Novak.

U osmini finala Đoković igra protiv Borne Goje iz Hrvatske.

Share.

Comments are closed.