Talentovani 21-godišnji engleski krilni igrač Cole Palmer prešao je iz Manchester Cityja u Chelsea i potpisao sedmogodišnji ugovor, objavio je u petak londonski klub. 

Finansijski detalji ugovora nisu obznanjeni, ali engleski mediji su objavili da je dogovrena odšteta za Palmera od 50 miliona funti uz još 2,5 miliona u mogućim bonusima, prenosi N1.

Palmer je u Manchester Cityju bio suočen s žestokom konkurencijom na svojoj poziciji, ali je nakon odlaska Riyada Mahreza u Saudijsku Arabiju dobio priliku na početku ove sezone. Postigao je pogodak protiv Arsenala u Community Shieldu, kad je City nakon 1-1 u osnovnom dijelu utakmice poražen na jedanaesterce, a bio je i u ekipi koja je nakon 1-1 savladala Sevillu u europskom Superkupu u izvođenju penala.

Ipak, u utakmicama Premier lige nije dobio priliku pokraj Bernarda Silve i Phila Fodena. U međuvremenu je Manchester City na krilnu poziciju doveo i Jeremyja Dokua iz francuskog Rennesa.

“Došao sam u Chelsea jer mi se sviđa ovaj projekt i zato što se nadam da ću dobiti priliku za pokazivanje svog talenta. Ovo je mlada i gladna ekipa i nadam se da možemo napraviti nešto posebno”, rekao je mladi engleski reprezentativac u priopćenju svog novog kluba.

Palmerovim angažmanom Chelsea je u ljetnom prijelaznom roku potrošio više od 500 miliona funti na pojačanja. Londonski klub je postao najveći evropski potrošač, a otkako je u svibnju 2022. vlasnikom postao Amerikanac Todd Boehly na dolaske igrača utrošeno je više od milijardu funti.

Ovo ljeto je Cole Palmer s mladom engleskom reprezentacijom osvojio naslov evropskog prvaka.

Share.

Comments are closed.