Sarajevo je pod vodstvom Simona Rožmana upisalo tri pobjede na tri meča, a sada mu slijedi gostovanje u Gabeli.

U prvom meču pod reflektorima na stadionu Perica Pero Pavlović, ovi timovi će odigrati svoj duel 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za zvaničnu stranicu FK Sarajevo govorio je trener Simon Rožman, koji se osvrnuo na pobjede.

“Tu prvo treba čestitati igračima. Jako je težak period iza nas, prvenstveno iza njih. Kad se mijenja trener i trenažni proces oni su na najvećem iskušenju da ne bi došlo do povreda”, rekao je na početku i osvrnuo se na rezultate.

“Što se tiče igara, pokazali su da imaju kvalitet, ali ima tu mana i velikog prostora za napredak. Pozitivno je što imamo dobar rezultat, a hvala navijačima na podršci. Svaki dan radimo da budemo bolji, igrači maksimalno prihvataju sve, ali želimo miran rad s puno discipline”, dodao je Slovenac.

Najavio je meč s GOŠK-om, koji se u Gabeli igra u noćnom terminu, prvi put u historiji.

“Imali smo neobične termine dosad, a ovaj je super. Biće dobra atmosfera, a mi moramo biti svjesni gdje idemo, kako se postaviti i ne smijemo odstupiti od stvari koje smo dosad radili. Svaki trening želimo još dodati mrvicu da budemo bolji, a očekujemo kontroliranu utakmicu s obje strane. Vjerujem da smo na nivou kvaliteta da ćemo to implementirati u igri i nagraditi se rezultatom“, rekao je Rožman.

Nakon GOŠK-a slijedi reprezentativna pauza, koja će mu jako dobro doći. Jedini će zbog reprezentativnih obaveza odsutan biti golman Šahinović.

Sigurno je naša želja da bude još reprezentativaca ubuduće. Mislim da će to za nas biti jako bitnih 14 dana, da probamo neke elemente implementirati u trening. Imamo puno posla, a dečki su s glavom unutra, imaju energiju i entuzijazam. To su sve preduvjeti da možemo normalno funkcionirati”, zaključio je Rožman.

Utakmica GOŠK – Sarajevo igra se u subotu od 20.45h, a prijenos je na Areni Sport.

Share.

Comments are closed.