Reprezentacija Bosne i Hercegovine u električnom pikadu osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu koje je proteklih dana održano u Sloveniji.

Naš tim u sastavu Mirsad Metović, Senad Avdić, Alihajder Hadžipašić, Suad Selmanović, Vahid Omerčić i Malčo Đuhić u duelu za treće mjesto pobijedio je najbolje igrače električnog pikada iz Belgije.

Naša reprezentacija je u polufinalu izgubila od Njemačke, koja je u finalu poražena od Hrvatske. U pojedinačnom takmičenju u jednoj disciplini Alihajder Hadžipašić je osvojio prvo mjesto, Suad Selmanović drugo mjesto, Malčo Đuhić deveto mjesto i u parovima Vahid Omerčić je osvojio drugo mjesto.

“Ovo je najveći uspjeh BiH u električnom pikadu. Na EP su učestvovala 1.262 takmičara iz 16 zemalja. U kvalifikacionim duelima bili smo bolji od Austrije i San Marina. U osmini finala smo pobijedili Švedsku, a u četvrtfinalu domaćine iz Slovenije. Ova ekipa je napravila vrhunske rezultate, a, nažalost, u maju je umro jedan od naših najboljih igrača Jasmin Beganović kojem smo posvetili osvojeno treće mjesto na EP”, poručuju iz reprezentacije BiH u električnom pikadu.

Pikado je jedan od sportova koji posljednjih godina ima veliku popularnost širom svijeta. Veliki turniri pune dvorane i donose odličnu atmosferu.

Igrači su prave zvijezde, a sve se prati u televizijskim prijenosima.

Share.

Comments are closed.