Nakon što su mediji saznali i jutros objavili informaciju da je od prošle sedmice, zbog kvara na sistemu za zrak kojim se snabdijevaju sve mašine, pa i respiratori, obustavljen operativni program, iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo šturo su na zvaničnoj stranici ustanove, bukvalno u tri rečenice, dali “objašnjenje”.

To vjerovatno ne bi uradili ni danas da novinari nisu zvali i tražili od menadžmenta zdravstvene ustanove pojašnjenje – zašto je zaustavljen operativni program?  

Kako su naveli iz Opće bolnice, “dio operativnog programa je obustavljen o čemu su obaviješteni nadležni”.

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

– Dio operativnih sala radi, a otklanjanje kvara na elektronici je u toku i uz poštivanje zakonskih procedura. Početkom naredne sedmice očekujemo uspostavljanje redovnog operacionog programa – stoji u objavi iz Opće bolnice.

Nakon svega, iz ove zdravstvene ustanove nisu našli za shodno da građanima Kantona Sarajevo obrazlože – zašto od prošle sedmice ne radi dio operativnog programa, zbog čega se pacijenti upućuju na operacije u KCUS, da li se to moglo izbjeći pravilnim planiranjem i situacija poput kvarova na aparatima, te zbog čega su doveli u takvu situaciju i zdravstvenu ustanovu i zdravstvene osiguranike?!

Share.

Comments are closed.