U Plavom salonu stadiona Grbavica jutros je održana konferencija za medije FK Željezničar pred utakmicu 6. kola Premijer lige BiH.

Plavi gostuju Veležu u nedjelju, a derbi je najavio trener Nermin Bašić.

“Posebna je draž pripremati utakmicu protiv Veleža. Veliki klub i sjajni navijači. Znamo da će biti ‘vruće’ u Vrapčićima i da je dole teško igrati. Vjerujem da će biti lijep ambijent”, rekao je na početku Bašić.

Bio je u ponedjeljak na Koševu i gledao meč Sarajeva i Veleža (1:0), a Rođene će u nedjelju voditi novi trener Dean Klafurić.

“Gledao sam posljednu utakmicu Veleža uživo i oduševili su me igrom u drugom poluvremenu. Puno su promijenili ekipu i doveli kvalitetne igrače, kako u prvih 11, tako i na klupi. Doveli su novog trenera i to nešto znači. Naravno da će igrači dati svoj maksimum da bi mu se dokazali. Poznajem njegov rad, radio je u ozbiljnim ligama, forsira sistem s tri igrača u odbrani, ali ne znam koliko će to primijeniti odmah u Veležu. Gledao sam dosta njegovih utakmica“, istakao je strateg Plavih s Grbavice i dodao:

“Imam dosta upitnika i taktičkih i oko prvih 11. Želim se rukovoditi mislima, želim da igramo hrabro, na rezultat i da budemo pametni”

Odgovorio je na pitanje koliko je zadovoljan energetskim nivoom na kojem je ekipa.

“I prije Igmana sam rekao da imamo problema poslije Evrope i da radimo puno na tim stvarima. Momci su pokazali da žele da daju doprinos, rade na sebi što se tiče emocija i koristimo dosta alata kako bi to vratili i uspješno došli do reprezentativne pauze. Ne kompliciram puno sa zahtjevima kad je ekipa u ovakvom stanju. igraš na rezultat i to je jedino bitno”, rekao je Bašić i na kraju najavio iznenađenje za ekipu na današnjem treningu:

“Danas imam iznenađenje za svoju ekipu, da je nekako izbacim iz svakodnevne rutine i vidjećemo kako će se to pokazati.”

Utakmica se igra od 19.45h u Vrapčićima, prijenos je na Areni Sport.

Share.

Comments are closed.