Zrinjski je danas u Monte Karlu saznao rivale u grupnoj fazi Konferencijske lige, a žrijeb je komentarisao Hrvoje Barišić.

Stoper Zrinjskog smatra da je njegov tim dobio najtežu moguću grupu.

“Dobili smo najjaču moguću grupu. Ovo je samo bonus nama. Idemo se nadigravati, idemo dati sve od sebe i predstavit se Evropi u najboljem svjetlu. Nema puno filozofije. Moglo je proći malo bolje, ali tako je kako jeste”, rekao je Barišić.

Posebnu je pažnju privukla Aston Villa.

“Da, da. To će biti poseban doživljaj. Kad sam bio u Splitu, igrali smo protiv Fulhama i kada dođeš u Englesku i vidš ambijent, to je nešto posebno. Drago mi je zbog toga“, ističe Barišić.

“Baš smo pričali da bismo voljeli dobiti Liverpool ako prođemo, ali evo dobili smo Aston Villu. Nije prevelika razlika”, dodaje uz smijeh.

“Bila je čvrsta utakmica s puno tempa i vidi se koliko je taj njemački i austrijski mentalitet bitan, koliko su ljudi spremni… Dali smo sve, nije bilo dovoljno i moramo se zadovoljiti s ovim.”

Za kraj je istakao i da se Premijer liga BiH ne smije zanemariti.

“Idemo dalje. Četvrtak je prošao, ponedjeljak se okrećemo prvenstvo, skautiraćemo Široki kao i sve ekipe i idemo na pobjedu. Moramo jednostavno. Ne smijemo zanemariti prvenstvo, preko njega smo i došli u Evropu“, zaključio je Barišić.

Sljedeći meč Zrinjski igra u ponedjeljak protiv Širokog Brijega na Pecari.

Share.

Comments are closed.