Vidović o samoubistivma maloljetnika kod Viteza: Zakazali smo svi

Policija će učiniti sve u njenoj moći da pomogne u rasvjetljavanju uzroka samoubojstava nekoliko maloljetnika u selu Jardol kod Viteza, kazao je ministar unutarnjih poslova Srednjebosanskog kantona Feliks Vidović.

  • Želim izraziti najdublju moguću sućut obiteljima tragično preminulih mladih osoba. Kad su u pitanju aktivnosti koje je MUP provodio, sastavljeno je izvješće nakon očevida i dostavljeno je nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje. Prema informacijama kojima raspolažem, Tužiteljstvo KSB formiralo je predmet kako bi se ispitale sve okolnosti vezane za nemile događaje. MUP je na raspolaganju i nadležnom tužiteljstvu kao i svim građanima koji eventualno imaju neka saznanja o potencijalnim razlozima – izjavio je Vidović nakon sjednice kantonalne vlade.

Zasad, kaže, Tužiteljstvo još uvijek nije zatražilo od policije pokretanje istrage.

  • Predmet je tek formiran, ovih dana imat ćemo sastanke s Tužiteljstvom pa ćemo vidjeti u kom pravcu ići. Činjenica je da sama učestalost upućuje na osnovanu sumnju da se ne radi o izoliranom slučaju. Sad što je razlog tome? To su toliko kompleksne teme, trebalo bi interdisciplinarno pristupiti tome probleme i eventualno pokušati dokučiti potencijalne razloge. Hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo – kazao je.

Vidović je dodao kako smatra da MUP nije zakazao u ovom slučaju.

  • Mislim da MUP nije zakazao, je li zakazala društvena zajednica, jesmo li svi zakazali kao kolektiv, očito jesmo. Sad, gdje se krije taj uzrok, nažalost, nisam kadar odgovoriti na to pitanje – rekao je Vidović.

Podsjetimo, samoubojstvo u zadnje dvije godine počinila su četiri tinejdžera iz ovog naselja.

Fena

Share.

Comments are closed.