Sarajevo će u septembru biti domaćin jednog od najkvalitetnijih razvojnih rukometnih turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Riječ je o sada već tradicionalnom 8. Međunarodnom rukometnom turniru pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u tri generacije dječaka (U 17, U15 i U13) i jednoj generaciji djevojčica (U13).

Turnir će se realizovati u periodu od 08.09. – 10.09.2023. godine u sportskim dvoranama u Sarajevu.

Turnir koji je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za mlade u regiji. Na turniru učestvuje 36 ekipa iz 5 država i okupit će preko 800 dječaka i djevojčica.

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

Učesnici će imati priliku da uživaju u ljepotama Sarajeva i cijelog okruženja te da vide mnoge znamenitosti koje drže Sarajevo kao hit turističku destinaciju u regiji.

Veliku zahvalnost dugujemo partnerima i sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bilo moguće realizovati a to su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo – VISIT SARAJEVO, podpredsjednik Federacije BiH g. Igor Stojanović, Općina Novi Grad Sarajevo, sportska oprema ARDU, LEDA voda, TEFAL te kompanije DAVIS, BAUMIT, BAJSIK i ZLATNO ZRNO.

Također veliku zahvalnost smo dužni odati i medijskim partnerima i to TV kući Arena sport, radijkim kanalima ANTENA Sarajevo i RSG te sportskom portalu www.scsport.ba.

Share.

Comments are closed.