Sanel Tenić nas treba! Otvoren humanitarni broj za našeg sugrađanina

Sanel Tenić, 27.-godišnji mladić iz Karaule kod Travnika, trenutno se bori za svoj život u bolnici u Njemačkoj.

Sanel, nalazi se u teškom stanju od kada je primljen u bolnicu. Nažalost, njegove šanse za preživljavanje su izuzetno niske – ljekari procjenjuju da iznose svega 8 do 10 posto. Naime, kako su otkrili u Berlinu, on ima upalu pankreasa (gušterače), kao i napad bakterije. Sanel je u nedjelju imao hitnu operaciju, gdje su mu izvadili pola debelog crijeva jer mu je puklo. On je trenutno u vještačkoj komi, dok tim ljekara pokušava pronaći puteve za njegovo ozdravljenje.

Prema procjenama, za sve što je potrebno, uključujući troškove liječenja i oporavka, potrebno je između 30 do 40 hiljada eura.

Prijatelji i lokalna zajednica udružuju snage kako bi pomogli Sanelu u njegovoj borbi, i vremena je sve manje, tako da pozivamo sve one koji su u mogućnosti da djeluju i pomognu.

Ukoliko želite pružiti podršku Sanelu Teniću, možete to učiniti putem uplata na žiroračun Raiffeisen Bank Bosnia s podacima:

IBAN: BA391613000115018387
SWIFT/BIC: RZBABA2S
Adresa: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo
Ime i prezime korisnika: Jasmin Drnda
Adresa korisnika: Uzunovića sokak 10

Ovom akcijom zajedno možemo pružiti nadu mladiću koji se suočava s izazovima koje nijedan pojedinac ne bi trebao proći sam. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, doprinosi šansama za Sanelov oporavak i povratak njegovoj porodici.

Otvoreni su humanitarni brojevi, kao i PayPal račun za uplate za troškove liječenja Sanela Tenića, 27-godišnjaka iz Karaule.

Sve uplate preko PayPala možete izvršiti klikom OVDJE.

Humanitarni brojevi su: 17027 (BH Telecom) i 091-291-017 (BH Telecom, M:tel i HT Eronet).

Share.

Comments are closed.