Zrinjski je večeras u Mostaru remizirao s LASK-om (1:1), što Plemićima nije bilo dovoljno da eliminišu Austrijance i nađu se u grupnoj fazi Evropske lige. No, sele se u Konferencijsku ligu, gdje imaju zagarantovano najmanje šest mečeva.

Nakon večerašnjeg susreta, trener mostarske ekipe Krunoslav Rendulić je kazao:

“Rezultatom nisam zadovoljan, ali načinom na koji smo se prezentirali, kvalitetu koju smo pokazali, zaista sam ponosan na svoje igrače. Imali smo cilj proći, to je jasno, ali nismo uspjeli. Ono što smo pokazali u ove dvije utakmice daje nam za pravo nadati se i vjerovati da ćemo u grupnoj fazi Konferencijske lige biti izuzetno ozbiljni, skupljati bodove i, zašto ne, sanjati proljeće u Europi”, kazao je strateg Zrinjskog te nastavio:

“Momčad LASK-a nam nije kreirala nijednu priliku iz igre. Limitirali smo kvalitetnu momčad na nula šansi, to je pokazatelj koliko smo kvalitetno odigrali. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili, naša priča ide dalje”.

Govorio je i o potencijalnim pojačanjima.

“Taj kadar će se sigurno proširiti za nekoliko imena. Oni koji su tu pokazali su nebrojeno puta kvalitetu, igrali su i prošle sezone na dva fronta. Ove godine idemo na tri. Svi su bitni, svi će dobiti minutažu”.

Share.

Comments are closed.