Klinički centar Univerziteta u Sarajevu pozvao je građane da ne nasjedaju na lažni apel za pomoć maloljetnoj pacijentici koja se liječi u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Apel za pomoć pojavio se na društvenim mrežama. 

– Imajući u vidu apel za pomoć malodobnoj pacijentici V. Š. hospitaliziranoj na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a, koji se širi društvenim mrežama, u cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas sljedeće:

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspolaže potrebnim lijekovima, hranom, higijenskim i ostalim potrepštinama neophodnim za adekvatno liječenje i zbrinjavanje bolesnika, na svim klinikama.

Apeli za pomoć apsolutno nisu opravdani i predstavljaju svojevrsnu zloupotrebu pacijentice od strane osobe koja objavljuje takve statuse, te ometaju osoblje Pedijatrijske klinike u radu.

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

Stoga ćemo tu osobu i prijaviti MUP-u KS. Vjerovatno to radi za ličnu korist, što će nadležni organi utvrditi.

Malodobna pacijentica V. Š. svakodnevno ima dijetalnu ishranu u skladu sa oboljenjem, koja se odobrava od strane nutricioniste KCUS-a i na preporuku ljekara. S obzirom na specifičnost oboljenja pacijentica ne smije jesti ništa izuzev preporučene i strogo kontrolirane hrane.

U objavljenom postu traži se i odjeća, što također nije potrebno. Pedijatrijska klinika raspolaže dovoljnjim količinama pidžama i odjevnih predmeta u slučaju da pacijenti nisu sa sobom ponijeli vlastite.

Zloupotrebom kao što je ova uznemirava se osoblje i nanosi šteta statusu KCUS-a – navodi se u saopćenju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Share.

Comments are closed.