Kao što je i najavio sportski direktor Oliver Jandrić, Borac je danas predstavio novo pojačanje.

Novi član ekipe iz Banjaluke postao je Jovan Nišić, doskorašnji fudbaler francuskog Paua, koji se takmiči u Ligi 2.

“Prvi utisci su fenomenalni. Sviđa mi se ambijent u i oko kluba. Saigrači su me, već s prvim treningom, odlično prihvatili. Odlučio sam da dođem u Borac prevashodno zbog toga što klub ima najviše ambicije i cilja „napad“ na sve trofeje. To je bio ključni motiv da prihvatim ponudu koja je stigla. Iskreno, poželio sam se rezultatskog pritiska i borbe za trofeje, a uz to, postojala je i želja ljudi iz kluba da me dovedu tako da su se sve kockice posložile. Nadam se da ću svojim igrama na terenu i odnosu prema klubu opravdati očekivanja”, rekao je Nišić koji je stavio paraf na ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka saradnja i na onu narednu.

Nišić je prošao omladiinsku školu beogradskog Partizana, branio je boje svih omladinskih selekcija Srbije, a bio je i član reprezentacije Srbije, sastavljene od superligaških igrača, koja je odigrala prijateljske utakmice sa Dominikanskom Republikom i Panamom na američkoj turneji januara 2021.godine.

Igrao je i za Teleoptik, Voždovac i francuski Pau iz kojeg je stigao u Platonovu ulicu.

Uoči dolaska u Banjaluku obavio je svoju „domaću zadaću“ i dobro se upoznao sa svim onim što ga čeka tokom sezone.

“Upoznat sa tim da je Premijer liga nevjerovatno izjednačena, da su sva gostovanja izuzetno teška i da svako svakog može da pobijedi. Smatram da je to dobro i za publiku, ali i za nas igrače da budemo motivisani za svaku utakmicu. Borićemo se do kraja i nadam se najboljem ishodu”, kaže Nišić koji je rođen u Beogradu, 3.marta 1998.godine, a igra na poziciji centralnog veznog igrača.

Potrudiće se, kaže, da što prije pohvata konce igre Borca, a motiva mu ne manjka.

“Naviknut sam da igram pod tom nekom dozom rezultatskog pritiska još od svojih prvih fudbalskih dana. Borac je veliki klub, ako ne i najveći u Premijer ligi, i smatram da je privilegija igrati pod pritiskom jer to onda znači da je ekipa dobra, da ima najviše ciljeve. Radujem se tom izazovu”, kaže Nišić.

U banjalučkom klubu dočekala su ga i neka dobro poznata lica.

“Znam od ranije Aleksandra Subića, Nemanju Mihajlovića, Milana Makarića i Nikolu Pejovića. Sa Pejom sam prošao mnogo toga. Ista smo generacija, igrali smo godinama zajedno u reprezentaciji, ali i jedan protiv drugog. Uvjerio sam se odmah da je svlačionica sastavljena od vrhunskih momaka i vjerujem da ćemo biti pravi tokom sezone”, rekao je Nišić.

Share.

Comments are closed.