Učesnik “Zvezda Granda” Mahir Petrović uhapšen je nakon što je pobjegao s mjesta saobraćajne nesreće u kojoj je 31. jula automobilom usmrtio pješaka u Gornjem Vakufu.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona saopćeno je da su policijski službenici iz Bugojna uspješno rasvijetlili teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa koje je počinjeno 31. jula na području Gornjeg Vakufa. Kako su podsjetili, 31. jula u Gornjem Vakufu u saobraćajnoj nesreći poginuo je pješak J. B. dok je vozač automobila koji ga je udario pobjegao sa mjesta nesreće.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela M. P. rođen 1997. godine iz Gornjeg Vakufa, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao “audijem”, dok je za krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela osumnjičen I. P. rođen 1972. godine iz Gornjeg Vakufa – saopćio je MUP SBK iz kojeg su dodali da se u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj nesreći poginuo je pješak Jozo Batinić, a automobilom ga je usmrtio Mahir Petrović, poznat kao učesnik “Zvezda Granda”. Navodi se kako je Mahir nakon nesreće nastavio sa svojim dogovorenim nastupima, a fotografijom s jednog od njih, pohvalio se i na društvenim mrežama. Za to vrijeme je, kako se navodi, njegov otac Irfan Petrović pokušao kupiti rezervne dijelove za oštećeni “audi”, kako bi prikrili da je automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

const aries = window.aries.v1;

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

To im je, navodi se, bila kobna greška, jer su policijski službenici operativnim radom dobili informaciju i odmah ih uhapsili.

Share.

Comments are closed.