Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo hitno je jučer prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zbog zdravstvenih problema.

Sinoć je, kako je za Faktor kazao Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona (SBK), operisan na Odjelu neurohirurgije, a nakon operativnog zahvata potpredsjednik FBiH bio je stabilan i komunikativan.

Zanimalo nas je kako se Lendo osjeća jutros.

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

U izjavi za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazala je, “kako je potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo još na Odjelu intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, gdje je proveo noć nakon što mu je urađen operativni zahvat”.

– Pacijent je komunikativan, dobrog raspoloženja i zadovoljavajućeg općeg stanja. Neurohirurzi koji su uradili operaciju, dr. Eldin Burazerović i dr. Mersad Baručija, zadovoljni su rezultatom i postoperativnim oporavkom, te će pacijent danas biti premješten na Odjel gdje će nastaviti s oporavkom. U slučaju da oporavak bude išao dosadašnjim tokom, očekujemo otpust pacijenta do kraja sedmice – navela je prof. dr. Izetbegović.

Share.

Comments are closed.