Saudijska Arabija ovog ljeta postala je “obećana zemlja” za fudbalske zvijezde. Trend odlazaka otvorio je zimus Cristiano Ronaldo, a za njim su krenuli Roberto Firmino, N’Golo Kante, Karim Benzema, Fabinho, Marcelo Brozović…

Da se ne lažemo, fudbalerima je glavni motiv novac, a pored igrača na zalasku igračke karijere, na odlazak na daleki Istok odlučuju se i talentovani fudbaleri, prenosi N1.

Saudijci su zadali veliki udarac Liverpoolu ovog ljeta. “Ukrali” su im kapitena Jordana Hendersona, ali i Fabinha, te Roberta Firmina. Tamo je i bivši igrač Redsa Sadio Mane, a Saudijci su oko bacili i na mladog francuskog defanzivca Ibrahimu Konatea.

Ipak, od njega su dobili odgovor koji nisu očekivali, a oduševio je ljubitelje širom svijeta. Smatraju da nakon njega još uvijek ima nade za nogomet kakav poznajemo.

“U Liverpoolu mogu mogu ostvariti svoje ambicije, zadovoljan sam ovdje!”, rekao je jasno Konate čelnicima kluba koji su stupili sa Francuzem u namjeri da dogovore lične uslove.

Inače. Konate je u Liverpool stigao 2021. godine iz Leipziga u transferu vrijednom 40 miliona eura. Za Redse je do sada odigrao 55 mečeva, postigao 3 gola i upisao jednu asistenciju.

Share.

Comments are closed.