FK Velež je danas zvanično imeonova Deana Klafurića za novog šefa stručnog štaba.

Nakon potpisivanja ugovor sa Rođenima, novi trener je dao kratku izjavu za službenu stranicu.

Prvi kontakti su uspostavljeni prošle sedmice i odazvao sam se na razgovor. Došao sam u Mostar, upoznao ljude koji vode klub, iznijeli su mi svoju ideju, planove, viziju i, moram priznati, ostao sam ugodno iznenađen sa planovima kluba, infrastrukturom i to je ono što me je privuklo da prihvatim ponudu Veleža. Osjetio sam emociju Veleža, tog imena i tog kluba i, kada sam prolazio kroz stadion, klub i u razgovoru sa ljudima, ne mogu reći da me to nije dotaklo“, kazao je Klafurić i dodao:

Ja sam zadovoljan sa kadrom i vidim da je to ono čemu ja kao trener stremim i koja je moja želja, odnosno stil igre. Smatram da je to razlog zašto je baš Velež angažovao baš mene. Osjetio sam da me ljudi u klubu baš žele za trenera i to mi je vrlo bitno. To sam vidio na tim utakmicama i kvalitetu igrača koji mogu igrati takav fudbal. Trebat će mi vremena da upoznam tim bolje iznutra, jer nije bitno samo ono što se vidi u partijama na terenu, nego čak je puno bitniji karkater kod igrača i njihovo ponašanje. Čeka nas rad i pred nama je to, a što se tiče rezultata, naravno da želimo postići što bolje rezultata i zbog toga sam tu došao, odnosno da napravimo sve najbolje, prvenstveno da  navijači Veleža budu sretni i zadovoljni, da dolaze u što većem broju na utakmice, a i ovako ih ima puno. Želimo to još povećati, da se vesele i da budu radosni nakon naše utakmice. Nije moguće pobijediti svaku utakmicu, ali ako se utakmica izgubi, da naši igrači mogu sami sebe pogledati u ogledalo i to je najvažnije.”

O stručnom štabu je govorio.

U dogovoru sa klubom, meni dolaze moja dva asistenta. Jedan od njih je moj dugogodišnji asistent, drugi je radio sa mnom u Honvedu i ostale kolege su iz postojećeg stručnog štaba“, kazao je na kraju Klafurić.

Share.

Comments are closed.