Inter Miami započeo je gradnju novog stadiona, objavio je američki klub sinoć otkrivajući fotografije kompleksa vrijednog milijardu dolara.

Lionel Messi, David Beckham i društvo preselit će se u svoj novi dom 2025. nakon što su igrali na stadionu DRV PNK u Fort Lauderdaleu na Floridi od prve sezone 2020. godine.

Vremenski rok za izgradnju novog stadiona s 25.000 sjedećih mjesta usklađen je s posljednjom godinom Messijevog ugovora nakon što se pridružio ovoj ekipi sredinom jula.

“S Interom moja je porodica krenula u izgradnju nečeg istinski transformirajućeg. U samo četiri godine promijenili smo svjetsku percepciju američkog nogometa. Dok započinjemo izgradnju Miami Freedom Parkom vodi nas ta ista vizija”, rekao je izvršni vlasnik Inter Miamija Jorge Mas.

Kako kaže, stvaranjem višestranog prostora postavit će novi standard onoga što sportski kompleksi mogu biti.

“Radujemo se pružanju destinacije za hranu i zabavu u kojoj će porodice uživati tokom cijele godine. Jedva čekam poželjeti dobrodošlicu našim navijačima na našem vrhunskom stadionu i čuti povike dok Messi i vaši Inter Miami igrači izlaze na teren prvi put u 2025. godini”, naglasio je on.

Share.

Comments are closed.