Borac je danas zvanično predstavio svoje veliko pojačanje, a riječ je o Srđanu Grahovcu.

Grahovac prilokom predstavljanja nije krio emocije.

„Bogu hvala, posložile su se neke stvari, uklopile su se kockice, da se vratim u klub u kojem sam počeo da igram fudbal, u kojem sam odrastao i formirao se kao čovjek i igrač, klub sa kojim sam prošao sve najbolje i sve najgore. Vratio sam se u moj omiljeni klub i jedva čekam da ponovo debitujem pred našom publikom“, rekao je Grahovac.

Borčevac od glave do pete, svoju ljubav ka našem klubu nikada nije krio. Kaže da je na Gradskom stadionu naučio sve ono što ga je kasnije vodilo kroz život.

„Vaspitan sam u Borcu i to me je nosilo u inostranstvu. Omogućilo mi je da ostvarim ono što sam ostvario. Zato nisam imao problema ni u jednom klubu.

Od malih nogu vaspitan sam da treba da se borim za prvo mjesto, da treba da budem šampion, da budem kapiten, tako da je to u meni.

Ne osjećam nikakav dodatni pritisak u odnosu na period kada sam već bio ovdje. Cilj mi je bio da se vratim u godinama kada mogu mnogo da pružim, kako na terenu, tako i van njega, a ne da se vratim na zalasku karijere“, rekao je Grahovac

Biranim riječima o Srđanu je tokom zvanične promocije govorio Milan Tegeltija, predsjednik Borca.

„Od njega očekujemo da bude jedan od nosilaca DNK Borca i da bude lider nove generacije, koja ima najviše ciljeve u Premijer ligi BiH, a naredne godine nadamo se i u Evropi.

Srđan je bio u klubu kada smo 2011. godine osvojili titulu. I ja sam tada bio tu, pa se nadam da ćemo taj uspjeh ponoviti. Njegovo je da vrijedno radi.

Njegove radne navike su nesporne i sigurni smo da će ih prenijeti na ostale igrače.

Ovo je veliki događaj za Borac, koji vraća svoju djecu u godinama kada još mogu da pomognu, a ne onda kada su na zalasku karijere. Srđan to nije, on se u najzrelijim fudbalskim godinama vratio u matični klub“ , rekao je Tegeltija.

Povratak Srđana Grahovca obradovao je i bivšeg mu kapitena, a danas sportskog direktora našeg kluba Olivera Jandrića.

„Srđo je dijete kluba, a ostvario je bogatu međunarodnu karijeru. Na zadovoljstvo svih nas, vratio se u matični klub.

Mislim da je to način i put kojim bi trebalo da idu svi igrači koji su ponikli u našim omladinskim kategorijama. O njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima suvišno je da pričamo. Svi u klubu se nadamo da će njegov karakter i pristup fudbalu doprinijeti da ostvarimo visoke ciljeve koje imamo ove godine. Želim mu puno sreće i da se što prije adaptira“, rekao je Jandrić.

Share.

Comments are closed.