SFK 2000 Sarajevo nalazi se pred novim izazovima. Za svega 8 dana počinje UEFA Liga prvaka za žene, a višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine dočekuju kao domaćin timove Osijeka (Hrvatska), Poltave (Ukrajina) i Flore (Estonija).

Od 6. do 8. Septembra utakmice se igraju na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a iz redova SFK govore da su spremne za predstojeće utakmice.

“Očekuje nas prvi susret s Osijekom, a potom se nadamo utakmici s boljim iz duela preostala dva tima. Otvorile smo odlično novu sezonu s dvije sigurne pobjede. Pripremni period je bio jako uspješan za nas. Smatram da smo spremne za Ligu prvaka. Radujemo se utakmicama, najvećim sportskim izazovima i pozivam naše sjajne navijače i simpatizere da budu uz nas na Koševu”, rekla je Minela Gačanica, najbolja napadačica SFK 2000 Sarajevo.

Atmosfera u timu bh. šampionki je izvanredna. Obrambena igračica Maja Hrelja, koja je u ovom ljetnom prelaznom roku stigla u SFK, očekuje odličan nastup svog tima.

“Iza nas je jedan naporan period priprema. Lično se mnogo radujem utakmicama Lige prvaka i za mene je to jedno veliko iskustvo. Atmosfera u timu je odlična, izuzetno kvalitetno treniramo i kombicija dobrih odnosa unutar tima, uz prepoznatljiv rad ovog kluba vjerujem da su recept uspjeha”, rekla je Hrelja.

SFK 2000 Sarajevo će u svom prvom susretu Lige prvaka igrati protiv prvakinja Hrvatske, tima Osijeka. Utakmica se igra 6.9. na koševskom stadionu. U slučaju pobjede, tim iz glavnog grada BiH očekuje pobjednika duela Poltave i Flore.

Share.

Comments are closed.