Ansu Fati (20) debitovao je za prvu ekipu Barcelone već sa 16 godina te porušio mnoge golgeterske rekorde u klubu, La ligi i Ligi prvaka.

No, nakon toga teške povrede usporile su njegov čudesni uzlet tijekom kojeg je proglašen za nasljednika Lea Messija. Lijevo krilo za Barcelonu ima 109 nastupa, 29 golova i 10 asistencija. Prošle sezone odigrao je 51 utakmicu, ali samo 14 kao starter. Xavi je najavio da je ovo sezona povratka Ansua Fatija.

No par dana prije kraja prijelaznog roka iz Španije stižu šokantne vijesti. Barcelona, prisiljena nužnošću smanjenja budžeta za plaće, hitno prodaje Ansua Fatija. To pišu svi španski mediji. Fatijevu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 35 miliona eura, a njegova godišnja plaća u Barceloni je 14 miliona eura. Iako je bio programiran za superzvijezdu, simbol kluba, s ugovorom do 2027., Barcelona se sada očajnički rješava Fatija.

Spremna je i na prodaju i posudbu samo da smanji salary cap. To bi joj, u kombinaciji s 40 miliona eura pozajmice od njemačkog investicijskog fonda LIBERO Football, Finance AG, koju Barca očekuje do sutra, pomoglo da prodiše. 

Share.

Comments are closed.