Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera u Visokom zbog posljedica globalne krize, inflacije i promijenjenih uslova na tržištu, menadžment ove kompanije odlučio se obratiti javnosti te pojasniti svoju odluku.

– Jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jest kontinuirano smanjenje  narudžbi iz godine u godinu u periodu poslije Covida. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona. Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijaliziranog za proizvodnju kožnih proizvoda – saopćili su iz Prevent Leathera, prenosi BiznisInfo.

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

Ostale članice Prevent grupacije, kako je istaknuto, neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom insistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima.

const aries = window.aries.v1;

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, dodaje se, trenutni radnici će biti zbrinuti skladno važećim zakonima i regulativama. Kompanija će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom.

Share.

Comments are closed.