Poslije četvrtog poraza u pet odigranih susreta šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović bio je nazadovoljan, ne zbog toga što su njegovi puleni izgubili od Zrinjskog u Mostaru sa 5:3, već zbog toga što su olako primali golove.

Meč na stadionu Pod Bijelim brijegom sjajno je počeo za premijerligaša iz etno-sela Stanišići, koji je već u drugom minutu poveo pogotkom Stefana Veličkovića. Međutim samo šest minuta kasnije već je bilo 2:1 za Mostarce, a nedugo potom i 3:1.

“Naravno da nisam očekivao da ćemo pobediti Zrinjski, ali je pomalo neshvatljivo da u prvih dvadesetak minuta primimo tri gola zbog nedostatka koncentracije kod mojih fudbalera. Ti golovi su isključivo plod individualnih grešaka i to moramo pod hitno da popravljamo”, naglasio je Jurasović u razgovoru za Glas Srpske.

Iako su poraženi, fudbalerima Zvijezde 09 se mora odati priznanje da su protiv velikog favorita izašli hrabro na teren. Nisu se branili, već i bili opasni u fazi napada.

“To može da bude pravi putokaz za naredne susrete. Jer ako se budemo branili u većini utakmica nemamo šta da tražimo. Uz dobar napad potrebno je da se dodatno utegne odbrana, ali za sve to nema puno vremena. Ne tražim alibi, ali je objektivno da je ova ekipa još u formiranju, da tu ima još igrača, koji su nam se nedavno priključili i za sve te finese oko uigravanja treba vremena i prostora. Zato će nam i te kako dobro doći ova reprezentativna pauza, koju imamo posle sledeće utakmice”, istakao je Jurasović.

Već narednog vikenda njegovi izabranici imaju opet jedan veoma težak ispit, jer igraju protiv Borca.

“Hrabra igra iz Mostara mogla bi da bude putokaz za ovaj susret. Naravno, ni pred ovaj susret nismo u situaciji da prijetimo favoritu kao što je Borac, ali imamo pravo da se nadamo da će to biti još bolje nego u prethodnim mečevima. Da li će to biti dovoljno za osvajanje bodova, veoma teško je reći”, nastavio je Jurasović.

I pored loših rezultata na startu sezone Jurasović ne sumnja u opstanak.

“Najvažnije je da ne zaostanemo bodovno za ostalim rivalima, jer kada se uigramo sigurno da će to biti sasvim druga priča”, dodao je Jurasović.

Share.

Comments are closed.