Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je posjetila delegacija Svjetske taekwondo federacije predvođena predsjednikom Chungwon Choueom, članom Izvršnog odbora Metinom Sahinom, te generalnim sekretarom Jeongkang Seom, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, člana Predsjedništva Augusta Orlovića i generalnog sekretara Vedrana Ćubele.

Delegaciju su primili predsjednik OK BiH Izet Rađo i potpredsjednik Marijan Kvesić.

Tokom razgovora istaknut je odličan rad Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, kao i izvanredna suradnja u realizaciji mnogih projekata Taekwondo saveza BiH i OK BiH.

“Želim da istaknem izvanredan rad Taekwondo saveza BiH predvođenog predsjednikom Samirom Šarićem kako u takmičarskom, tako u organizacionom smislu, te se nadam da će Bosna i Hercegovina na jednoj od sljedećih edicija Olimpijskih igara osvojiti olimpijsku medalju upravo iz ovog sporta”, istakao je predsjednik Choue, te je dodao da je do sada posjetio mnogo svjetskih zemalja, ali da se u Bosni i Hercegovini i Olimpijskom komitetu BiH osjeća posebno dobrodošlim.

Predsjednik OK BiH zamolio je predsjednika Choue da podrže napore Taekwondo saveza BiH u izgradnji infrastrukture za taekwondo sport u BiH, odnosno nacionalnih trening centara, te da nastave podržavati Taekwondo savez kao što su to radili do sada.

Uz pomoć OK BiH i prijatelja iz inostranstva taekwondo sport će se zasigurno nastaviti putem progresa i razvoja svih oblasti djelovanja koje su neophodne za konačni cilj – savremene uslove za trening i uspjehe naših sportista, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH. 

(FENA)

Share.

Comments are closed.