Kao grom iz vedra neba u utorak je, samo dan poslije pobjede Sarajeva na Tušnju protiv Tuzla Cityja, odjeknula informacija da je čak četverici igrača Bordo tima saopćeno da se na njihove usluge više ne računa.

U medijima se pojavila infomacija da je riječ o Besimu Šerbečiću, Samiru Zeljkoviću, Ivanu Borni Jeliću Balti i Ivanu Ikiću.

Navijači Sarajeva ostali su začuđeni, s obzirom na to da je Šerbečić stigao u zimskom prijelaznom roku i da je za njega plaćeno obeštećenje, da je Jelić Balta ovog ljeta potpisao ugovor nakon odrađene posudbe, da je Zeljković ovoljetno osvježenje u svlačionici…

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

Međutim, trener Simon Rožman u petak na konferenciji za medije je kazao da su neke informacije tačne, neke ne. Iz kluba su naveli da će sve informacije biti uskoro na zvaničnoj stranici kluba.

Bordo tim na Koševu večeras od 21 sat dočekuje Velež, a prema rosteru za ovaj duel, jedini koji je “prežiivo” jeste Zeljković, koji se nalazi na klupi Sarajeva.

Pisalo se da je Rožman otpisao čak i 23-godišnjeg Kevina Viverosa. Kolumbijac je krajem juna potpisao i stigao kao veliko pojačanje, ali Rožmanu i njegovom štabu očito neće biti potreban u sezoni koja slijedi.

Viverosa ni večeras nema u rosteru za duel, a s ozbirom da samo tri “stranca” mogu biti u zapisniku (u Sarajevu su i večeras to Oliveira, Kyeremeh i Penaranda), još uvijek nije poznato da li Kolumbijac ostaje na Koševu.

Osim toga, talentovani Tarik Kapetanović koji je ovog ljeta došao iz FK Sloboda vraća se u Tuzlu, gdje će igrati na posudbi. 

Kapetanović je večeras na klupi Bordo tima, a njegov povratak na Tušanj se očekuje u narednim danima.

Osim Zeljkovića i Kapetanovića, na klupi Sarajeva se večeras nalaze i Rogić, Trako, Čataković, Vrančić, Peneranda, Hasić, Radović, Mulalić i Mustafić.

Share.

Comments are closed.