Roberto Mancini podnio je ostavku na mjesto selektora Italije prije desetak dana i sve tim potezom iznenadio, a mnogi su mislili da su razlog privatni problemi. Međutim ispostavlja se da je u pitanju “čist biznis” – pošto je u međuvremenu dobio novi posao.

Šampion Evrope sa Azzurima sjeda na klupu reprezentacije Saudijske Arabije i za taj posao će dobiti čak 120 miliona eura u naredne četiri godine. To će ga učiniti najskupljim selektorom na planeti.

Naravno, zadatak mu je da reprezentaciju dovede u red i učini je konkurentnijom na velikim takmičenjima, što je plan i sa klupskim fudbalom u koji država ulaže ogroman novac.

Očekuje se da već 8. septembra Roberto Mancini debituje na klupi Saudijske Arabije i to protiv Kostarike u prijateljskoj utakmici koja se organizuje na stadionu St. James Park, inače u vlasništvu Newcastlea – kluba koji je ne tako davno praktično kupila “država Saudijska Arabija”. Na taj način, Saudijska Arabija će na “svom stadionu” promovisati reprezentaciju, a sve je u službi dobijanja organizacije Svjetskog prvenstva i(li) Olimpijskih igara u narednim godinama.

Podsjetimo, Mancini je slavni fudbaler Lazija koji se kao trener najviše proslavio na klupi Intera i Manchester Cityja, dok je sjajno vodio i reprezentaciju Italije. Na tom mjestu sada će ga zamijeniti Luciano Spalletti.

Share.

Comments are closed.