Turski mediji objavili su najnoviju situaciju u vezi sa zdravljem Alija Sabancija i Vuslat Doğan Sabanci, koji su imali nesreću sa brodom u Grčkoj.

Sabanci je vlasnik turske aviokompanije Pegasus Airlines kao i Esas Holdinga. Podsjetimo da Pegasus godinama radi u BiH odnosno da leti na relaciji Sarajevo – Istanbul.

Liječenje biznismena Alija Sabancija i njegove supruge Vuslat Doğan Sabanci, koji su, kako smo već pisali, doživjeli nesreću na moru dok su bili na odmoru u Grčkoj, nastavlja se u Istanbulu.

Par je nakon prve intervencije dovezen u Bodrum, a Ali Sabanci, za kojeg se doznaje da je teško povrijeđen, prebačen je u privatnu bolnicu u Istanbulu.

U prvom saopćenju Esas Holdinga navodi se: “Predsjednik uprave Esas Holdinga Ali Sabanci i njegova supruga Vuslat Doğan Sabanci doživjeli su nesreću na moru tokom svog odmora 24. avgusta 2023. Njihovo liječenje se nastavlja i prati se njihovo zdravstveno stanje. Javnost će biti obaviještena o razvoju događaja“.

Prema posljednjoj izjavi, navedeno je da se zdravstveno stanje bračnog para Sabanci popravlja te su oni pod budnom pratnjom doktora.

U posljednjem saopćenju o zdravstvenom stanju para, koji je zadržan na odjelu intenzivne njege, stoji da su sve operacije bile uspješne i da im se zdravstveno stanje poboljšalo.

Posjete bolnici nastavljene su trećeg dana liječenja para Sabanci. Predsjednik uprave Sabanci Holdinga Güler Sabancı posjetio je par Sabanci prethodnog dana.

Porodica Sabanci, bračni par Ömer Sabancı i Arzu Sabancı, te njihovi sinovi bili su među imenima koja su došla u posjetu.

Među posjetiteljima je bio i ambasador Akif Çağatay Kılıç, glavni savjetnik Predsjedništva za vanjsku politiku i sigurnost. Guverner Istanbula Davut Gül također je prenio najbolje želje porodici Sabancı.

Share.

Comments are closed.