Košarkaši Novog Zelenda i Obale Slonovače ostvarili su danas pobjede na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Novi Zeland je u veoma neizvjesnom i teškom meču tek nakon produžetka uspio savladati reprezentaciju Jordana sa 95:87. Iako su košarkaši Jordana uspjeli stići prednost igrača sa Novog Zelanda i otići u produžetak, u dodatnih pet minuta igre su uspjeli postići samo jedan koš i tako doživjeti poraz u ovom susretu.

Novi Zeland do pobjede vodili su Izayah Le’afa sa 23 poena i sa po pet skokova i asistencija, te Shea Ili sa 15 poena i deset skokova. U poraženom timu izdvojio se Rondae Hollis Jefferson sa čak 39 poena i devet skokova.

Reprezentacija Obale Slonovače koja je bila protivnik našim Zmajevima u okviru kvalifikacija za pretkvalikacijski turnir za Olimpijske igre slavila je pobjedu nakon drame u posljednjim sekundama utakmice. Imao je Iran prednos od 68:69, ali su u posljednjem napadau faulirali Diabatea, te zaradili i tehničku grešku. Diabate je uspio realizovati sva tri bacanja za 71:69, a Iran nije iskoristio svoj posljednji napada.

Obalu Slonovače do pobjede su vodili Nisre Zouzoua sa 17 poena i četiri skoka, te Amdou Sidibe i Maxcence Dadieta sa po deset poena. U redovima Iran istakao se Behnam Yakhchali sa 19 poena i tri skoka.

Share.

Comments are closed.