Nakon serije smanjena letova sa raznih aerodroma u BiH, konačno stiže i jedna dobra vijest, a to je povećanje letova na nekoliko linija Ryanaira iz Banjaluke.

Ryanair povećava liniju Banja Luka – Beč od 21.12. do 4.1. i to sa 2 leta sedmično koliko liniju operira zimi na 3 leta sedmično.

Ryanair je ovu liniju operirao tri puta sedmično do 25.5. nakon čega ju je smanjio na 2 leta sedmično, javio je avioportal Zamaaero.

Ryanair će ovu liniju operirati 4 puta sedmično u prvoj sedmici novembra nakon čega ju smanjuje na 2 leta sedmično.

Ryanair operira liniju Banja Luka – Memmingen sedam puta sedmično, no do 5.11. će je produžiti na 5 puta sedmično, nakon čega ju smanjuje na 2 leta sedmično. Liniju povećava na 3 leta sedmično od 20.12. i tako će je operirati do 3.1.

I linija Banja Luka – Nuremberg se povećava sa 2 na 3 sedmična leta od 19.12. do 2.1.

Kompanija će na liniji Banja Luka – Stockholm ARN imati let u utorak 19.12. umjesto badnjaka 24.12. (nedjelja), te u utorak 2.12. umjesto novogodišnjeg 31.12.

To znači da će Ryanair imati 3 leta više tokom novogodišnjih praznika iz Banja Luke. Ryanair leti 7 linija za Banja Luku.

Wizz Air je otkazao tri linije za Banja Luku, smanjio je zimi Dortmund sa 3 na 2 leta, no povećao je liniju za Basel sa 2 na 3 sedmična leta. Istim će kompanija tokom zime operirati tek dvije linije sa ukupno 5 sedmičnih letova.

Share.

Comments are closed.