Jučer poslijepodne u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe. Poginuli su muškarac i žena. Jedna osoba je teško ozlijeđena.

Kako saznaje Index.hr, došlo je do eksplozije eksplozivne naprave.

27. kolovoza oko 13.30 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici, došlo je do eksplozije u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale a jedna je teško ozlijeđena. Slijedi očevid“, napisala je policija.

Načelnica PP Dugo Selo Davorka Markota rekla je u izjavi za novinare da ne mogu govoriti o eksplozivnoj napravi niti o uzroku dok očevid ne završi.

Isključuje se bilo kakav napad izvana ili teroristički čin ili nešto slično. Događaj se dogodio unutar obiteljske kuće, a o samom uzroku ćemo govoriti po završetku očevida“, rekla je Markota.

Kristijan Ćupurdija, dežurni kirurg u KB-u Dubrava, dao je izjavu za HRT nekoliko minuta nakon što je završila teška operacija ozlijeđenog muškarca, koja je trajala oko tri sata.

Rekao je da je muškarac dovezen s teškim tjelesnim ozljedama uzrokovanim eksplozijom. Evidentirali su ozljede trbuha i gornjih ekstremiteta, nakon čega su išli na operaciju.

Zbrinuli smo ozljede. Pacijent će biti smješten u intenzivnu“, dodao je.

Ćupurdija je rekao da je teško reći kolike su šanse za oporavak.

Veliki je gubitak krvi, a to sve skupa ima posljedice na čitav organizam. Moramo sačekati dan-dva da vidimo kako će to sve skupa ići“, rekao je Ćupurdija.

Patria

Share.

Comments are closed.