Vjerovatno je to bila teža utakmica za Sergeja Jakirovića od onog debija protiv Sparte iz Praga. Uoči derbija s Rijekom, Hajduk je bio na plus 11 bodova. Opterećenje je to za igrače Dinama i trenera kojem su bodovi na HNL debiju bili nasušno potrebni. I na koncu ih je uzeo… Rezultat (2:1) zapravo ne sugeriše dovoljno koliko je Dinamo bio dominantnija ekipa u odnosu na Rijeku.

Kasnije, na press-konferenciji, Sergej Jakirović ovako je opsiao derbi Dinama i Rijeke:

“Mislim da smo od prve minute kontrolirali susret i bili dominanti u posjedu. Očekivali smo niski blok Rijeke, ne baš tako nisko. Trebalo je malo strpljenja, stvorili smo lijep broj prilika. Možemo malo žaliti zbog izvedbe, ali niti u jednom trenutku pobjeda nije bila u pitanju”, rekao je trener Dinama koji je čestitao svojim igračima na borbenosti i timskom duhu, ali je i otkrio kako je očekivao ofanzivniju i hrabriju Rijeku.

“Imali su lijepu tranziciju u prvom poluvremenu kada je Pašalić bio u glavnoj ulazi. Imaju sjajne pojedince, udarce iz vana ali to smo analizirali, pripremili se i dobro odradili”.

Jakirović se pozdravio sa svima iz tabora Rijeke.

“I taj dan sam bio do 18 sati na Rujevici i pozdravio sve koji su bili tamo. Sve se dogodilo jako brzo, pa to jutro sam kupovao karte za Lille. Sa svima sam se pozdravio, takav je život, takav je nogomet. Ja razumijem sve, ali moraju i oni mene razumjeti”, rekao je Jakirović, koji se osvrnuo i na ono što je pred Dinamom, odnosno utakmicu sa Spartom u Pragu.

“Svjesni smo težine i zahtjeva te utakmice. Imamo dva gola razlike, maksimalno moramo biti koncentrirani”.

Share.

Comments are closed.