Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić u razgovoru za hrvatske medije istakao je kako ga je otkaz koji mu je Maroko uručio itekako pogodio.

Bh. stručnjak je sa Marokom uspio stići do Svjetskog prvenstva, ali selekciju nije uspio voditi na Mundijalu budući da je dobio otkaz nekoliko sedmica prije njegovog početka, prenosi N1.

“Nikad u životu nisam dobio toliko ponuda klubova, ali i raznih reprezentacija, ali sve sam odbijao. Zašto? Taj otkaz s mjesta selektora Maroka toliko me pogodio da mi je ubio volju i želju za trenerskim poslom. Kad radim, onda radim doslovno čitav dan, a za tako nešto nisam bio spreman. Odveo sam Maroko na Svjetsko prvenstvo, a oni me smijene zbog nekoliko momaka koji su radili probleme. I onda iz svega izađu kao pobjednici jer su igrali za treće mjesto protiv Hrvatske. To je meni sve žalosno”, rekao je Halilhodžić za tportal i dodao da je odbio nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije.

“Da, dobio sam nekoliko unosnih ponuda iz Saudijske Arabije, a cifre su bile takve da je to zapravo – nemoguće odbiti. No zahvalio sam im se iako, iskreno, još nikada u karijeri takvu ponudu nisam primio. Nevjerovatno! Nisam bio spreman, ali ako se neki pitaju – ne, još ne idem u penziju. Odlučio sam da ću, kad se odmorim, možda i prihvatiti neki projekt koji je finansijski stabilan i koji prepoznam kao pozitivnu priču. Ali o tom potom”, rekao je zagonetno popularni Vaha.

Halilhodžić se nedavno dovodio u vezu sa klupom reprezentacije Bosne i Hercegovine i Kosova, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Share.

Comments are closed.