Slavni španski nogometni reprezentativac Andres Iniesta komentarisao je suspenziju predsjednika Španskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa nakon incidenta u kojem je, očito bez privole, poljubio igračicu Jenni Hermoso…

“Nakon svega što se dogodilo ove sedmice, moram izraziti svoju tugu, kao osoba, kao otac triju djevojčica, kao suprug i nogometaš, u svjetlu događaja koje doživljavamo u našem nogometu i oko španske ženske reprezentacije”, počeo je Iniesta u svom komentaru objavljenom na Twitteru.

Podsjetimo, nakon što je Jenni Hermoso otkrila da bila pod pritiskom Saveza, FIFA je na 90 dana suspendovala prvog čovjeka španjolskog nogometa Luisa Rubialesa.

“Vjerujem da ne možemo tolerisati takve poteze koji su zasjenili velik uspjeh poput osvajanja Svjetskog prvenstva. Ne mogu zamisliti osjećaj koji igračice reprezentacije zasigurno imaju sad kad ne pričaju o najvećem turniru života i fantastičnom nogometu koji su pokazale. Šteta je što se tako lijepa priča koju su mnoge igračice godinama gradile uprljala.”

Iniesta je zaključio:

“Umjesto toga, moramo podnositi predsjednika koji se drži za svoju poziciju, koji nije priznao da je njegovo ponašanje bilo neprihvatljivo i da ono šteti imidžu naše zemlje i našeg nogometa diljem svijeta.”

Share.

Comments are closed.