Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski danas je službeno potvrdio da će utakmice grupne faze Evropske ili Konferencijske lige igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

UEFA je dala zeleno svjetlo i grupna faza će se definitivno igrati na mostarskom stadionu, bilo da Zrinjski izbori Evropsku ili Konferencijsku ligu.

Podsjećamo, Zrinjski je u prvom meču play-offa Evropske lige poražen sa 2:1 od LASK-a u Lincu, te je sve otvoreno pred revanš u Mostaru.

“Stadion HŠK Zrinjski dobio je odobrenje UEFA-e za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023/2024, zbog čega s velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako nas u Mostaru, nakon uzvrata protiv austrijskog LASK-a u četvrtak, čekaju minimalno još tri europske utakmice, bez obzira na epilog play-offa za Europsku ligu!

Nakon što smo u prethodnoj sezoni prvi put dobili zeleno svjetlo za odigravanje utakmica 3. kola kvalifikacija i play-offa, UEFA je ove sezone, nakon dodatnih napora, pozitivno ocijenila infrastrukturne pomake na otklanjanju objektivnih nedostatka sukladno UEFA pravilniku o stadionskoj infrastrukturi.

S obzirom na to da su uvjeti za odigravanje europskih utakmica iz godine u godinu sve zahtjevniji, ovu odluku vidimo kao poticaj za nastavak ulaganja u stadionsku infrastrukturu, a sve kako bi HŠK Zrinjski nastavio rasti i bio ono što jest – #MostarskiEuropski”, saopćeno je iz HŠK Zrinjski.

Share.

Comments are closed.