Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je danas obavijest  o izvršenom inspekcijskom nadzoru u hotelu Jablanica u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu hotela Jablanica, 9. augusta, uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno.

– Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pohvaljuje ažurnost inspektorata HNK i poziva sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije – pozvao je ministar Adnan Delić.

const aries = window.aries.v1;

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

Pozvao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove. Podsjećamo, Enisu Klepo (28) 1. augusta brutalno je pretukao vlasnik hotela Jablanica, Amir Džafić, kada je najavila otkaz i tražila da joj se isplati zarađena plaća za mjesec juli.

Share.

Comments are closed.