Romelu Lukaku vratit će se u Italiju i do kraja sezone nastupati za ekipu Rome. Belgijski napadač Chelseaja dugo se spominjao kao povratnik u Inter, a onda i kao novi napadač Juventusa, no svojim je ponašanjem iziritirao čelnike i navijače tih klubova pa su odustali od njegova dovođenja. Da će nastupati za Romu, potvrdio je sam.

Podsjetimo, Lukaku je prošlu sezonu proveo u Interu na posudbi iz Chelseaja, no zbog ozljeda nije mogao doći u formu i ozbiljnije pomoći klubu. Italijanski mediji pišu kako su se odnosi belgijskog napadača i Intera urušili kada je otkriveno da je Lukaku primao ponude drugih klubova, iako se Inter nadao da će ga otkupiti od Chelseaja. Tada je i pregovarao s Juventusom. Protiv njegova dolaska pobunili su se navijači torinskog velikana i klub je odustao od ideje da ga dovede.

Romini izaslanici Ryan Friedkin i Tiago Pinto otputovali su u petak u London gdje su održali sastanak s Chelseajem, a potom i drugi danas ujutro. Na njima je dogovoreno da će Lukaku u Romu, a iz Rima prema Londonu pet miliona eura.

“Sutra putujem u Rim i potpisat ću ugovor”, rekao je Lukaku kojeg su novinari pronašli na jednom turniru na kojem je pratio nastup svog sina.

Share.

Comments are closed.