Maks Juraj Ćelić ustalio se u liniji odbrane Borca, a pogotokom u okršaju sa dobojskom Slogom prokrčio je put ka, ispostaviće se, ubjedljivoj pobjedi.

“Veoma sam srećan što smo ostvarili dvije vezane pobjede i što smo, nakon uvodnog poraza u prvenstvu, pokazali karakter. Srećan sam zbog ekipe, a i zbog svojih igara, te prvog gola u Borčevom dresu. Želimo da naš stadion bude tvrđava, da budemo dominanti na svom terenu i da Banja Luka bude najteže gostovanje u Premijer ligi“, priča Ćelić.

U Banjaluku je pristigao u jeku ljetnog prelaznog roka, a ekipi se pridružio tokom “zlatiborskog drila”.

Za sve novine treba vremena da postanu navike, pa tako vremena treba i za novu ekipu da proigra onako kako može.

“Mi smo nova ekipa i bilo je razumljivo da će nam trebati vremena da se uigramo, da osjetimo jedni druge na terenu, da stvorimo hemiju. To su stvari koje ne dolaze preko noći, a ova ekipa ima ogroman potencijal. Uvjeren sam da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i sada je najvažnije da zadržimo ovaj tempo i kontinuitet igara i rezultata“, kaže Ćelić

Na treningu, priča Ćelić, sve pršti od dobrog rada. Ekipa je “gladna” uspjeha i svi do jednog priželjkuju trofejnu sezonu.

“Odlično treniramo, a za svako mjesto u timu je jaka konkurencija. To je veoma dobro, da u timu vlada zdrava konkurencija jer to svakog igrača tjera da, zajedno sa ekipom, pomjera svoje granice, i na treningu i na utakmici. Ponavljam, na dobrom smo putu, i bićemo sve bolji“, pun je optimizma Ćelić.

S vremena na vrijeme pogleda se i ka tuđem dvorištu, a premijerligaška konkurencija obećava još jednu neizvjesnu sezonu.

“Premijer liga je veoma zanimljiva i očekujem neizvjesnu sezonu. Ekipe koje konkurišu za sam vrh su veoma dobre i svaki međusobni sudar biće veoma zanimljiv, i za nas igrače, ali i za publiku. Sa druge strane, nikada ne smijete da otpišete ekipe koje su u donjem dijelu tabele. Uvijek je teško igrati protiv rivala koji se zatvori i vreba šansu iz kontranapada. Biće zanimljivo do kraja, u to ne sumnjam“, kaže Ćelić.

Maks je rođen u Zagrebu, a brzo se privikao na život u Banjoj Luci.

“Banja Luka mi prija. Grad nije ni prevelik, ni premalen, što bi se reklo, taman je. LJudi su me odlično prihvatili i osjećam se kao kod svoje kuće. Banju Luku svakim danom sve više upoznajem i sve mi se više dopada“, kaže Ćelić kojeg je fudbalski put, dolaskom u Banju Luku, ponovo spojio sa prijateljem iz djetinjstva.

Alena Jurilja poznaje od malih nogu.

“Sa Alenom sam prošao sve omladinske selekcije u zagrebačkom Dinamu. Znamo se od sedme godine, to mi je prijatelj iz djetinjstva i sa njim sam posebno povezan. Ipak, moram da pohvalim i sve ostale saigrače. Svi su sjajni, na ruci smo jedan drugome, i to zajedništvo, moglo bi da bude adut više u našu korist tokom sezone“, za kraj će stoper banjalučkog kluba.

Share.

Comments are closed.