Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da bi ljetnji prelazni rok u Saudijskoj Arabiji trebalo da se završi u isto vrijeme kada i u Evropi,

Smatra Španac da sada postoji problem pošto će igrači u tu azijsku zemlju moći da odu do 20. septembra.

“Saudijska liga je sada izazivač. Mislim da to moramo da promijenimo”, rekao je Arteta, prije nego što je dodao da bi datumi u Saudijskoj Arabiji trebalo da budu usklađeni sa evropskim.

Prelazni rok se u Evropi završava 1. septembra.

Arteta smatra da bi odlazak igrača nakon kraja ljetnog prelaznog roka u Evropi loše uticao na tim, ali i istakao da je svjestan da velika ponuda može biti prihvatljiva za upravu kluba.

Nijedan igrač Arsenala još uvijek nije prešao u saudijsku ligu, a iz Engleske je put zalivske zemlje otišlo mnogo fudbalera, poput Riyada Mahreza, Fabinha, Firmina, Aleksandra Mitrovića…

Bilo je špekulacija da bi stoper Topnika Gabriel mogao put Saudijske Arabije, ali zasad od toga nema ništa.

Engleski mediji su prethodnih dana pisali da će u Saudijsku Arabiju otići i napadač Liverpoola Mohamed Salah, ali je to demantovao trener Jurgen Klopp, koji je također pozvao na rješavanje problema u vezi kraja prelaznog roka.

“Sada imamo taj problem. Možda je prije bilo isto sa Rusijom, imali su drugačiji prelazni rok, ali to nije bilo sa ovim ludim iznosima”, rekao je Klopp.

Share.

Comments are closed.