Crnogorci su jutros pobjedom otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu, a savladali su Meksiko.

Učinili su to na krilima fenomenalnog Nikole Vučevića, centra Chicago Bullsa, koji je pokazao sve ono što se očekuje od jedne NBA zvijezde u ovakvim mečevima.

Bio je odličan u reketu, pogađao je za tri poena, stigao je i da spusti rampu Maksikancima u napadu…

Na kraju maestralnih 27 poena i 10 skokova za trijumf Crne Gore na startu Svjetskog prvenstva.

“Bila je to dobra utakmica, a veoma je važno da smo pobjedom otvorili prvenstvo protiv ekipe koja igra brzo sa jakim tempom i koja ne odustaje… Stručni štab je odradio odličan posao u pripremi utakmice”, poručio je na presu nakon utakmice Vučević.

Početak utakmice sa Meksikom nije bio baš idealan…

“Možda smo nervozno ušli u utakmicu, ali smo brzo odgovorili… Veoma sam sretan zbog pobjede, dobro je i zbog samopouzdanja trijumfom početi Mundobasket”, dodao je igrač Chicaga.

Meksiko je prijetio i kada se činilo da Crna Gora uspjela da ga “slomi”.

“Nisam bio nervozan u tim trenucima, imam povjerenje u svoj tim. Meksiko je veoma težak rival, nikada ne odustaje, tako da smo znali da ćemo morati da igramo dobro svih 40 minuta, ali mislim da smo u drugom poluvremenu kontrolisali utakmicu”, istakao je popularni Vuč (Vooch) kako ga zovu u Americi.

Ponovio je da ponovo uživa sa reprezentacijom.

“Nisam igrao prošle godine zbog određenih razloga, svi ponekad imaju takve razloge, međutim većina košarkaša uživa da igra za svoju zemlju i da bude dio svega. Drago mi je da sam ovog ljeta tu”.

Novinare je zanimala razlika između igranja u NBA i reprezentaciji.

“Ovo je veliko iskustvo za mene, jer su utakmice u NBA drugačije i svako iskustvo kao ovo i prilagođavanje igri čine vas boljim igračem”, zaključio je Vučević.

Share.

Comments are closed.