Sve je spremno za sportski spektakl na Boračkom jezeru.

Naime, organizatori su obezbijedili sve uslove za dvadeseti Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023”, koji će se održati u subotu, 26. avgusta.

Na Boračkom jezeru okupit će se najbolji triatlonci iz regiona, ali i iz cijele Evrope, a organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji brani Belmin Godinjak iz BiH, a u ženskoj Zoe Hamel iz Francuske.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

– Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji učestvuje više od 120 domaćih i stranih takmičara. Glavna utrka održat će se u subotu u 16 sati. Drago nam je što na Boračko jezero stižu najbolji triatlonci iz regiona i Evrope. Prije glavne utrke održat će se akvatlon za djecu do 12 godina. Specijalni partner manifestacije je Olimpic solidarity (VIP), a održavanje su podržali Općina Konjic, Ministarstvo sporta i kulture Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i Leda koja je službena voda Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2023”. Svi su dobrodošli na Boračko jezero – ističu organizatori ovog tradicionalnog takmičenja.

Share.

Comments are closed.