Nakon što je juče u poslijepodnevnim časovima iznenadni požar zahvatio postrojenje kompanije “Celeks”, gradonačelnik Draško Stanivuković je zajedno sa saradnicima sinoć obišao ovu lokaciju.

Tom prilikom on je izrazio duboko žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji je ugrozio ljudske živote, ali i njihova radna mjesta.

-Naše vatrogasne brigade intervenisale su punim kapacitetima kako bi zaustavile dalje širenje vatre, koja je zahvatila postrojenje jedne od najvećih proizvodnih kompanija u Banjoj Luci, te je na svu sreću požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu – poručio je gradonačelnik.

Tokom posjete on je istakao da će kompanija “Celeks” moći, kao i uvijek, računati na punu podršku Grada Banje Luke kako bi se proizvodni pogon što prije osposobio i vratio u prvobitno stanje.

Podsjećamo, vatra je juče oko 16.00 časova zahvatila dijelove skladišta, proizvodne hale, kao i i krovnu konstrukciju kompanije „Celeks“.

Brzom intervencijom banjalučkih vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje na objekte i druga preduzeća koja se nalaze u neposrednoj blizini.

Na svu sreću svi zaposleni na vrijeme su evakuisani iz fabrike.

Share.

Comments are closed.