Ekipa Sarajeva u ponedjeljak dočekuje Velež na Koševu, u derbiju petog kola Premijer lige BiH.

Tim povodom predstavnicima medija na press-konferenciji su se obratili trener bordo tima Simon Rožman i golman Muhamed Šahinović.

Strateg Sarajeva je naglasio kako pred duel s Mostarcima ekipa mora popraviti neke greške, kao i da je Velež sada nepoznanica nakon smjene trenera. Također je govorio o glasinama u vezi potencijalnih odlazaka i dolazaka.

“Za ostvarenje svih ciljeva kluba i rezultat želimo igru, želimo igrače za nešto više. Moramo napraviti jedan stroj, tim baziran na disciplini i radu. Mislim da je to jedini put, tako se ponašamo i tako smo predstavili igračima od samog starta. Za mene je garderoba kluba svetinja i dok stvari ne riješimo na taj način da sve bude po pravilima, dotad neće biti dobro po nas. Sve informacije koje su izašle nisu tačne. Neke jesu, neke nisu. Meni je bitan tim, rad i disciplina. Svi igrači koji su tu, mogu ih pohvaliti za radne navike, kako su primili ovaj način rada. Bit ćete zvanično obaviješteni o svim promjenama, ništa ne sakrivamo”, kazao je Rožman.

Govorio je o uslovima na gostovanju kod Tuzla Cityja.

“Jako teški uvjeti za igru. Ali tako i za jedne i za druge. Mislim da smo odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, puno agresije i trke, velika razlika je bila u odnosu na drugo poluvrijeme. Sve je predočeno igračima. Oporavak je bio dobar, igrači su na zadnjim treninzima bili na razini koju želimo. Dobra, radna atmosfera. Nema nikakvog alibija za ponedjeljak po pitanju neke potrošnje, imamo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu”.

O dvojici novih igrača Juraldžiji i Hasiću je kazao:

“Poznajemo i jednog i drugog. Jedan je bio moja velika želja. Oba imaju potencijal, veliku želju da se dokažu.”

Mladi golman bordo tima Muhamed Šahinović je istakao:

“Na početku bih se želio zahvaliti navijačima koji su nakon lošeg starta sezone bili uz nas i dali nam podršku koja je bila najpotrebnija. Ostvarili smo dvije važne pobjede, sad se lakše diše. Što se tiče Veleža, šef nas je dobro spremio. Znamo njihove vrline i mane, spremni smo da pobijedimo. Ne podcjenjujemo Velež, ali vjerujemo u svoje vještine i sposobnosti”.

Share.

Comments are closed.