Nakon što je osvojila jedan od najvažnijih trofeja u karijeri Marina Maljković je donijela iznenađujuću odluku – podnijela je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba u turskom Fenerbahceu.

Iako je selektorka Srbije imala potpisan ugovor i za narednu sezonu nakon što je osvojila Euroligu, ona je klub obavijestila da želi raskid saradnje, do čega je i došlo nakon razgovora dvije strane, prenosi Mondo.

Odluku o napuštanju turskog kluba je donijela iako je tokom ljeta u ekipu stiglo nekoliko veoma kvalitetnih košarkašica, a među njima i reprezentativke Srbije Yvonne Anderson i Nikolina Milić. Sve je obećavalo još jednu uspješnu sezonu, ali se dogodio rastanak za koji u Turskoj tvrde da ne znaju razloge.

“S obzirom na to da Marina Maljković ima ugovor sa našim klubom za sezonu 2023/24, sa njom je urađeno novo strukturiranje i planiranje našeg tima. Međutim, Marina Maljković je 21. avgust obavijestila klub da želi da podnese ostavku na funkciju bez ikakvog opravdanog razloga. U skladu sa ovom odlukom, njen ugovor je raskinut. Zahvaljujemo se Marini na uloženom trudu u sezoni 2022/23, koja je završena trofejima u Evroligi i domaćem šampionatu i želimo joj uspjeh u daljoj karijeri”, stoji u zvaničnom saopštenju.

Marina Maljković je u aprilu 2022. godine preuzela Fenerbahce i vodila je turskog velikana do prve titule u Euroligi. Takođe, Fenerbahce je pod njenom komandom osvojio titulu i u Turskoj, ali očigledno to nije bilo dovoljno da dugogodišnja selektorka Srbije ostane na klupi tima iz Istanbula.

Share.

Comments are closed.