Nikola Karabatić (39) objavio je da će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri, što nije iznenađenje jer se dugo bori s povredama.

Zvijezda PSG-a i jedan od najboljih rukometaša ikad oglasio se preko stranice pariškog kluba.

“Sretan sam što ću posljednju sezonu započeti na terenu. Raduje me što ću posljednji put, prije no što s ponosom zaključim karijeru, uživati u jedinstvenoj atmosferi francuskih i evropskih dvorana, igrajući i boreći se sa saigračima kako bismo osvojili što više trofeja”, poručio je Karabatić, koji je tijekom karijere bio srednji i lijevi vanjski.

Karabatić je tokom bogate karijere osvojio tri Lige prvaka: s Montpellierom 2003., Kielom 2007. i Barcelonom 2015., tri evropska i četiri svjetska prvenstva i tri olimpijske medalje s Francuskom. Igrao je i za Pays d’Aix te od 2015. za PSG.

Kao francuski reprezentativac odigrao je 71 utakmicu na evropskim prvenstvima i 38 na Olimpijskim igrama, što su rekordi tih takmičenja. Triput je proglašen najboljim igračem svijeta –  2007., 2014. i 2016. godine.

“Svih ovih godina davao sam srce i dušu ovom sportu koji toliko volim i poštujem. Posvetio sam svoj um i tijelo ovom fizički i psihički zahtjevnom sportu”, dodao je Karabatić.

Share.

Comments are closed.