Banjalučki Borac od 20 sati protiv dobojske Sloge otvara peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nova pravila Fudbalskog saveza BiH, a prema kojima se u novoj sezoni strancima ne smatraju igrači s pasošima država nekadašnje Jugoslavije, već daje rezultate.

U startnoj postavi Borca nalaze se samo dvojica državljana Bosne i Hercegovine, od kojih jedan zbog pravila o zaštićenom godištu svakako mora biti na terenu. To je u ovoj utakmici Samo Šušić. Pored njega jedini fudbaler s pasošem BiH u startnih 11 je Zoran Kvržić.

Od prve minute igraju još Milan Mijatović (Crna Gora), Maks Juraj Ćelić (Hrvatska), Stefan Fićović (Srbija), Milan Makarić (Srbija), Ruslan Barsky (Izrael), Ricardo Cortes (Kolumbija), Sebastijan Kordona (Sjeverna Makedonija), Vasilije Terzić (Crna Gora), Nemanja Mihajlović (Srbija).

Za Slogu igraju Trako, Dadić, Omić, Handžić, Baranović, Bosnić, Milojević, Tahrić, Perković, Popara, Milanović. Gosti iz Doboja imaju pet igrača mlađih od 21 godine u startnoj postavi.

Prošle sezone u zapisniku je moglo biti pet stranih državljana. Od ove trojica igrača sa stranim pasošem, ali se strancima ne smatraju igrači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije.

Utakmicu će suditi Admir Musić iz Hrasnice.

Share.

Comments are closed.